vineri, 30 august 2013

Spartacus

Film online gratis Spartacus
Nume film:Spartacus
Categoria:Actiune, Drama, Crima, Razboi
Anul:1960
Claitate:DVD-Rip
Durata Film:184 Minute

Una dintre capodoperele cinematografice din toate timpurile, Spartacus este un film absolut inaltator realizat de genialul si bulversantul regizor Stanley Kubrick. Povestea sclavului rebel transformat in cel mai feroce gladiator al Imperiului Roman are un ritm delirant, o succesiune incredibila de secvente grandioase si o suita de recitaluri actoricesti de exceptie. Kirk Douglas, Laurence Olivier, Peter Ustinov si Tony Curtis au marcat iremediabil istoria celei de-a saptea arte in acest film care a fost conceput in nu mai putin de 167 de zile si in care s-au investit 12 milioane de dolari, o suma fabuloasa pentru anii '60.
Kubrick are meritul de a fi atasat captivantei povesti a lui Spartacus un talc aparte. Revolta starnita de Spartacus este o alegorie subtila care vizeaza universul politic si artistic american dominat de o rapacitate patologica. Spartacus (Kirk Douglas) este cumparat de infamul Lentulus Brutus (Peter Ustinov), proprietarul unei scoli de gladiatori. Setea de sange a coruptului senator roman Marcus Licinus Crassus (Laurence Olivier) este de nestavilit iar iscusinta lui Spartacus este desavarsita. El va ajunge cel mai bun gladiator al Imperiului, si va fi rasplatit de frumoasa Varinia (Jean Simmons).
Cand va afla ca iubita sa a ajuns sclava in patul ignobilului Crassus, Spartacus aprinde focul rebeliunii. Conducand 78 de gladiatori, Spartacus va zdruncina din temelii Roma dupa ce va aduna in jurul sau alte sute de suflete asuprite. Filmul are un apogeu unic in istoria filmului, intensitatea ultimelor scene fiind literalmente coplesitoare. Se estimeaza ca la realizarea acestora s-au folosit 10 000 de figuranti.

Premiat cu 4 premii Oscar si la Golden Globes .


Varianta 1 film Spartacus :


 Vezi film online subtitrat gratis Spartacus

Varianta 2 film Spartacus :


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu